Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Ανακοινώσεις > Ανακοίνωση #1500

Επαγγελματικά Δικαιώματα, Τίτλοι Σπουδών και ισοτιμίες (αφορά απόφοιτους και εν ενεργεία φοιτητές)

18 Αυγ. 2017


Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των αποφοίτων και των εν ενεργεία φοιτητών του ΤΜΕΥ, και σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΤΜΕΥ που οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση υπάρχει (για επίσημες αποφάσεις, νόμους κλπ), αυτή να αναρτάται αμέσως στην ιστοσελίδα αυτή, στην Αρχική Σελίδα μας, φτιάχτηκε ένα κουτάκι (πατήστε το link) με τίτλο

Ένταξη ΤΜΕΥ στο ΤΕΕ.

Εκεί θα βρείτε όλη τη νομολογία και οτιδήποτε σχετικό που αφορά στα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων και στις ισοτιμίες των Τίτλων Σπουδών που χορηγήθηκαν από το ΤΕΤΥ και το ΤΜΕΥ πριν και μετά τη λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής.

Διαβάστε τα ΟΛΑ με ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Γι αυτό, σας παρακαλούμε πολύ, ΜΗΝ στέλνετε mail (στη Γραμματεία και στα μέλη ΔΕΠ) με ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν προς στιγμήν ακόμα και από την εκεί παρατιθέμενη νομολογία και ενημέρωση.

Το ΤΜΕΥ γνωρίζει πολύ καλά όλα τα ερωτήματα που απασχολούν έντονα τον καθένα και την κάθε μία ξεχωριστά. Γι αυτό, κάθε νέο που υπάρχει, ανακοινώνεται εδώ αμέσως, και εσείς ενημερώνεστε αμέσως και έγκυρα. Επίσης, το ΤΜΕΥ δίνει τη μέγιστη δυνατή προσοχή, επιμέλεια, φροντίδα και προτεραιότητα ώστε κάθε απόφαση να καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους και τους εν ενεργεία φοιτητές μας, από το 1999 μέχρι σήμερα.

Μερικές απλές οδηγίες είναι οι ακόλουθες:

(1) Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο καθένας (φοιτητής και απόφοιτος) έχει απόλυτη ατομική (και νομική) ευθύνη για αυτό που δηλώνει ότι είναι.

(2) Όμως, μία απλή συμβουλή είναι να ΜΗΝ αλλάζετε τους Τίτλους των Σπουδών σας σε σχέση με αυτούς που σας έχουν αποδοθεί (και δοθεί) με την αποφοίτησή σας στην ορκωμοσία σας.
Επίσης, ΜΗΝ κάνετε δικές σας ερμηνείες (και προεκβολές) στους τίτλους των σπουδών σας.

Συγκεκριμένα:

(α) Στο Πτυχίο ή στο Δίπλωμά σας αναγράφεται ξεκάθαρα το όνομα του Τμήματος (Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, ή Μηχανικών Επιστήμης Υλικών) και η Σχολή που αποφοιτήσατε (Επιστημών και Τεχνολογιών, ή Θετικών Επιστημών, και από το Σεπτέμβριο και μετά Πολυτεχνική Σχολή).

(β) Όλα τα μαθήματα (οι τίτλοι των μαθημάτων) είναι διαθέσιμα και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα του ΤΜΕΥ.

(γ) Αυτά που μπορείτε να γράφετε στο (όποιο) βιογραφικό σας είναι ότι,
(i) οι σπουδές στο ΤΜΕΥ διαρκούν 10 εξάμηνα,
(β) το τελευταίο εξάμηνο (και τώρα όλο το 5ο έτος) περιλαμβάνει την εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας η οποία είναι υποχρεωτική, και
(γ) οι απόφοιτοί του ΤΜΕΥ συγκεντρώνουν 300 ECTS.

(3) Οι εν ενεργεία φοιτητές θα γράφετε ότι ακριβώς αναγράφεται στις Βεβαιώσεις που παίρνετε από τη Γραμματεία και ότι γράφει στο Cronos στην καρτέλα σας.

Σχετικός σύνδεσμος:  http://www.materials.uoi.gr/tee.html

Καταχωρήθηκε από:  Ακης Αγαθόπουλος

Επιστροφή